COVER magazin.com

Što žene smatraju romantičnim poklonom za Valentinovo?!

Što žene smatraju romantičnim poklonom za Valentinovo?!

Unatoč tome što mnogi muškarci misle, žene romantičnim poklonom ne smatraju kućne uređaje ( i to još negdje od 1950.) parfem (jer je previše uobičajen) i cvijeće (jer je preopćenito).

Isto tako u većini slučajeva što je dar skuplji nije i romantičniji.

Romantičnost poklona žene više mjere prema uloženom trudu i vremenu, ali i prema tome koliko je dar personaliziran. Najvažnija stvar kod poklona je da je nešto što ona želi. Ako je već spomenula da nešto ne voli, a vi to niste čuli bez obzira na cijenu poklon će biti potpuni promašaj.

Ideje za romantične poklone

– Romantična večera – Večeru možete sami napraviti ili je odvesti u fin restoran.
– Romantično putovanje – Bez obzira da li je to odlazak samo na vikend ili duže, većinu žena oduševljavaju ovakvi pokloni.
– Nakit – većina žena voli nakit, ali to ne znači da i vaša voli. No, u većini slučajeva nakit je dobar poklon. Pokušajte ga uklopiti u njen stil, nemojte kupovati elegantne velike naušnice ako ona nikad ne nosi naušnice.
– Karte za predstavu, koncert ili kino su u vrhu romantičnih poklona.
– Bilo što s posvetom. Većina žena se slaže da posveta vrijedi više od poklona.

Više ideja: Valentinovo – Ideje za Valentinovo

Što je romantika

Da biste mogli kupiti romantičan poklon najvažnije je shvatiti samu bit romantike i što je romantika.

Bez obzira što je univerzalni pojam za cijelo čovječanstvo romantika je mnogima još uvijek tajna i misterija. Nitko vam ne može precizno dati odgovor što je to romantika, ali većina se sleže da je kognitivno ponašanje vezano uz romantične osjećaje. Romantika je predivna stvar, uključuje spontanost, strast i osjećaje, ali i maštu, idealiziranje, te naravno geste i izražavanje. Romantičnim osobama se sviđa ideja romantike i vole smatrati sebe romantičnima, te su im privlačne i prihvatljive sve geste koje se povezuju s romantikom. Romantične osobe smatraju prioritetom kreiranje romantičnih iskustava, strastvene su i dobro se osjećaju u situacijama u kojima se očekuje romantika.

U današnje vrijeme se još uvijek pojam romantične osobe poistovjećuje s idealiziranim kavalirstvom, dok se s druge strane koncept romantike u potpunosti promijenio. Biti romantičan trebalo bi uključiti moderno poimanje veze, te znati izraziti ljubav i privrženost na način prihvatljiv drugoj strani. Tradicionalna romantika uključuje dramatične ili strastvene geste, dok moderna romantika se više oslanja na sitnice kojima se potvrđuje nečija privrženost.

Iz svega navedenog proizlazi kako romantika nije jednostavna. Zapravo ne postoji formula u koju bi netko mogao uvrstiti postojeće faktore i dobiti odgovor kako u danoj situaciji biti romantičan. To je zbog toga što romantika ovisi o mnogo osobnih faktora, od toga kakva je neko soba, jeste li u vezi i u kojem tipu ste veze, do svega onoga što proživljavate u vezi i kako se odnosite jedno prema drugom. Također, samopouzdanje, povjerenje, utjecaj i sposobnosti izražavanja značajan su čimbenik u poimanju romantike.

Ipak, unatoč kompleksnosti romantike svatko može poboljšati svoje romantične vještine i poturiti se biti romantičniji prema partneru.

Osim romantičnih poklona, romantične geste odličan su poklon za Valentinovo, ali i za bilo koji drugi dan u godini.

  • grlite se
  • pišite ljubazne poruke
  • pomognite
  • zahvalite
  • preuzmite na sebe ekstra kućanske obveze
  • pripremajte zajedno jela
  • češće recite volim te, nedostaješ mi…

Istraživanja su otkrila kako pri komunikaciji s partnerom na svaku negativnu riječ ili komentar trebamo reći pet pozitivnih komentara ili učiniti 5 pozitivnih gesti da bi odnos bio u ravnoteži, jer osobe puno osobnije prihvaćaju negativne komentare i osjećaje, nego što doživljavaju pozitivne. Želite li održati romantiku, neka taj omjer blude još veći. Budite zaigrani, šalite se i potrudite se uživati u partnerovom društvu. Da biste očuvali romantiku jako je bitno zadržati vedar stav i ići lagano umjesto da se konstanto opterećujete teškim temama.