COVER magazin.com

35 najboljih brandova pametnih satova

35 najboljih brandova pametnih satova

Pametni satovi su sve popularniji i popularniji. Iako mnogi nude mnogobrojne opcija, vi se ograničite na one koje vama trebaju Muški satovi su uvijek stila, te su svojevrsni muški modni dodatak. S modernim izvedbama pametnih satova, također je ponudi ogroman broj varijanti i pametni satovi nisu samo oni čisto sportskog looka, nego mogu biti prilagođeni svakom stilu.
Ulogu u izboru igra i dizajn. Prilagodite ga svom stilu i onome kada i za što planirate nositi pametni sat.

Iako se često pametni sat veže uz pojam tehnoloških kompanija, i mnogi cijenjeni proizvođači satova, uključili su se u proizvodnju pametnih satova, među kojima su Tag hauer, Fossil, Casio…

Po čemu se pametni sat razlikuje od klasičnog sata?

I klasični tradicionalni satovi i pametni satovi pokazuju vrijeme. Kako su tijekom vremena i klasični satovi širili svoje funkcije, tako su sada korištenjem softwarea pametni satovi iskoračili naprijed. Pametni satovi samo s dva dodira ekranu mijenjaju svoj izgled, te ovisno o raspoloženju možete imati sat novog izgleda. Pametni satovi imaju pristup trgovinama za programe i aplikacije, moguće ih je ažurirati, dodavati nove značajke. Uz to pametni satovi se povezivanjem s mobitelom pretvaraju u produženu ruku mobitela, na mobitelima se mogu pratiti poruke i pozivi, kao i brojne dodatne funkcije.

Pametni satovi se razlikuju od sportskih satova prvenstveno po tome što vam omogućuju povezivanje s mobitelom, obavještavaju vas o pozivima i drugim notifikacijama s mobitela.

Prednosti i karakteristike pametnih satova

Neki od pametnih satova nude opciju poziva, dok drugi samo obavještavaju o pozivima, slično je i s porukama, dok na nekim pametnim satovima možete čitati poruke, te odgovoriti na poruke, na nekima ne možete, nego samo možete dobiti obavijest da je pristigla poruka.

Neki pametni satovi imaju mogućnost da s njih pozivate i razgovarate, dok drugi nemaju tu opciju nego samo prikazuju dolazne pozive.

Moderno vrijeme nosi mnogobrojne informacije. Lakše snalaženje u njima, kao i i lakše korištenje informacija nude i pametni satovi. Brojne obavijesti koje stižu svako malo poput poruka, obavijesti s društvenih mreža, pozivi, poruke, chatovi… Ukoliko ste vani može biti problematično svako malo vaditi mobitel i pratiti nove obavijesti. U tome pomažu pametni satovi.

Ukoliko ne želite neprestano gledati na mobitel pametni satovi su također dobra opcija. Dobit ćete obavijesti što se dešava, kakve vam poruke stižu, pozive, te ćete vidjeti ukoliko stiže nešto bitno na što trebate odgovoriti i reagirati.
Neki pametni satovi nude i mogućnost odgovaranja na poruke preko sata dok drugi samo obavijesti ili čitanje.
Kada birate pametni sat vodite računa o mobitelu koji imate, odnosno o operativnom sustavu i da li se mogu povezati pametni sat i mobitel.

Pametni satovi uglavnom prikazuju obavijesti o pristiglim porukama, dok neki omogućavaju i prikaz odnosno čitanje poruke kao i odgovaranje na poruke.

Većinom pametni satovi nude praćenje aktivnosti, brzinu, prijeđene kilometre, potrošnju kalorija, praćenje vremena i kvalitete sna, broje otkucaje srca, te zasićenost kisikom.

Brojne funkcije koje su, ne tako davno, bile rezervirane samo za posebne uređaje danas se jednostavno mogu pronaći na pametnim telefonima. Naprednije verzije nude pametnih telefona između ostalog omogućavaju:

  • EKG
  • mjerenje razine stresa
  • mjerenje zasićenosti kisikom
  • prate disanje
  • mjere i krvi tlak
  • mjere puls, te upozoravaju na visoke ili niske razine
  • prate spavanje uključujući informacije o kvaliteti sna
  • imaju brojač koraka, te drugih fitness aktivnosti
  • kalkulator unosa kalorija
  • prate potrošnju kalorija
  • omogućavaju praćenje unosa tekućine i podsjetnik na dodatni unos

Glavni nedostatak pametnih satova je baterija. One ovisno o vrsti sata mogu trajati nekoliko dana, ponekad i duže, te ih je potrebno često puniti za razliku od klasičnih satova.

Neki od najboljih pametnih satova i brandova pametnih satova su kako slijedi:

APPLE  pametni satovi

SAMSUNG pametni satovi

GARMIN pametni satovi

DIESEL pametni satovi


FOSSIL pametni satovi

MONTBLANC pametni satovi

EMPORIO ARMANI CONNECTED pametni satovi

SKAGEN pametni satovi

FITBIT pametni satovi

TICWATCH pametni satovi

MOTOROLA pametni satovi

HUAWEI pametni satovi

MICHAEL KORS pametni satovi

GUESS pametni satovi

TAG HEUER pametni satovi

ASUS pametni satovi

 
SUUNTO pametni satovi

LG pametni satovi

CASIO pametni satovi