Tko je bolji – Zidane, Pele ili Maradona?

Louis Vuitton okupio je tri svjetski poznata imena – Zidanea, Pelea i Maradonu – oko istog stola, a sve u ime reklame za putne torbe.

Kampanja predstavlja borbu tri legende Zidanea, Pelea i Maradone u stolnom nogometu.

Fotografkinja Annie Leibovitz  napravila je portrete igrača u tradicionalnom baru u Madridu, u kafiću Maravillas, dok su oni igrali stolni nogomet.

Louis Vuitton - Zidane, Pele i Maradona-1

Louis Vuitton - Zidane, Pele i Maradona-3

Louis Vuitton - Zidane, Pele i Maradona-4

Louis Vuitton - Zidane, Pele i Maradona-5

1 komentar

  1. Sto se tice ovih velikana, smatram da su svi u svoje vrijeme bili klase. Medjutim, Pele je iako je bio virtuoz sa loptom i bio kompletan i odlican fudbaler bez sumnje, igrao u vrijeme kada je fudbal bio znatno sporiji, odbrane slabije, igraci slabo pokretni.. pa je zato lagano davao onolike golove. Sem toga, imao je i odlicne saigrace u reprezentaciji. Didi, Vava, Garinca i Zagalo. 58, 62. a 70 te Zairzinjo, Tostao, Zerson i Rivelino. Zato Peleu nije bilo tesko osvojiti 3 titule svjetskog prvaka. Nikad nije igrao u Evropi. Maradoni je bilo mnogo teze. Igrao je u vremenu kada je fudbal napredovao u brzini. Maradona je igrao i u Spaniji i u Italiji kada su to bile najjace lige na svijetu. Cuvari se nisu odvajali od njega kao psi.Non stop su ga cuvala u prosjeku po 3,4 odbrambena igraca. Maradona je bio meta cestih povreda, pogotovo u Italiji. Uprkos tolikom pritisku, Maradona uspjeva sa jedva prosjecnim Napolijem da 2 puta bude sampion italije i jednom Kup Uefa. Imao je sposobnost da prenosi pobjetnicki ritam na saigrace. Napoli je za vrijeme Maradone bio mnogo jak tim, i sprdao se sa Milanom, Inerom, Juventusom.. koji su imali mnogo dobrih igraca. Bukvalno sam je nosio Napoli na svojim ledjima i reprezentaciju Argentine koja je bila tada prosjecna. 1986 je prakticno sam osvojio svjetsko prvenstvo.Bio je takvog kapaciteta da je mogao sam da igra protiv protivnickih timova. Uz to, bio je savrsen fudbaler( dribling, tehnika, kontrola lopte, pas, dodavanje). Zato smatram da je Maradona najbolji fudbaler svih vremena. Mnogo je bilo teze biti Maradona, nego Pele. Najbolji fudbaler je onaj koji uspije da od prosjecnog tima napravi pobjednicki tim. Sto se tice Zidana samo mogu reci: Genije. Kompletan igrac. Imao je sve.. Sve je sam znao sta treba sa loptom. U 5 najboljih ikad, bez sumnje.

Ostavite komentar

*