COVER magazin.com

Moderna muška siva odijela

Sivo odijelo

Moderna muška siva odijela

Tradicionalno sivo muško odijelo je idealan izbor za klasičan izgled. Sivo odijelo bi se trebalo naći u ormaru svakog muškarca bez obzira da li odijela nosite svaki dan ili samo u posebnim prigodama. Siva je popularna jer svestrana, može biti jako elegantna, ali i potpuno casual. Ide s velikim brojem boja košulja i kravata što joj daje velike mogućnosti kombiniranja.

Crna odijela s druge strane mogu biti previše formalna, a posebno ukoliko ih odjenete uz svijetlu košulju. Stoga su često siva odijela odličan omjer elegancije i opuštenosti. Ukoliko tražite zamjenu za crno odijelo, tada će dobra opcija biti tamno siva odijela. Svijetlo siva odijela su ipak nešto manje formalna.

Kada kupujete sivo odijelo odvojite dovoljno vremena. Budući da ćete ga vjerojatno dosta nositi bitno je da vam potpuno odgovara.

Sivo odijelo bi vam trebalo biti jedno od prvih u ormaru. Tamno sivo odijelo možete koristiti u svim prigodama. Svijetlo sivo odijelo je idealno za proljeće i ljeto.

Uz sivo odijelo mogu se kombinirati košulje, majice, veste… Kada se želi nešto ležerniji dojam tada je jednostavno košulju dovoljno zamijeniti majicom. To je posebno dobar izbor u ljetnim danima, te uz svjetla siva odijela.

Kako izabrati sivo odijelo?

Kod izbor sivog odijela uzmite u obzir nekoliko osnovnih stvari

  • godišnje doba
  • da li vam treba dnevno ili formalno odijelo

Uz to bitno je da je odijelo odgovarajuće veličine. To vrijedi i za druge boje, no, bolje naglasiti, budući da malo ili veliko odijelo odnosno pogrešan broj odijela može ostaviti loš dojam te je jako bitno pronaći pravu veličinu odijela.

No, ne manje bitno kod izbora sivog odijela može biti uzeti u obzir nijanse svoga tena. Ista siva boja neće jednako djelovati na dvojici muškaraca. Obratite na to pažnju. Svjetlijim tenovima nešto će bolje odgovarati svjetlija siva odijela, dok će tamnijim tenovima odgovarati više tamnija siva odijela. No, može se raditi i o podtonu sive boje. Stoga kod izbora sivog odijela probajte nekoliko različitih boja kako biste vidjeli koje vam bolje odgovaraju. Loša nijansa može doprinijeti da djelujete umorno.

Kakve cipele izabrati uz sivo odijelo?

Dobar odabir cipele može naglasiti ukupan look. Uz sivo odijelo odlično se slažu klasično crne cipele koje su dobar izbor za elegantna događanja, dok će smeđe biti također dobar izbor, ali ipak nešto manje formalan.

No, s obzirom da je siva boja odijela relativno neutralna, izbor cipele može naglasiti osobnost, te možete biti prostor za pokazivanje osobnog stila.

Sivo odijelo – moderna odijela iz novih kolekcija

Moderna siva odijela su pretežno jednoredno kopčanje, a boje se kreću od svijetlih do tamnih, stoga ni ove sezone ne možete pogriješiti s izborom nijanse modernog sivog odijela. Uzorci u uglavnom suptilni, te su pretežno kocke ili neka slična varijanta. Siva odijela s prugicama su nešto manje popularna.

Ovo su neka od modernih sivih odijela:

Siva boja je popularna u muškoj modi, ne samo kod izbor muških odijela. Osim što se dobro slaže s drugim bojama, njene nijanse se mogu prilagoditi formalnosti situacije.

Tamno sivo odijelo kao i antracit nijanse sive boje mogu biti izbor za bilo kakvu priliku, no, prikladni su i za formalnije prigode.

Svjetlije boje sive su više ljetni izbor, kao i za dnevne prigode. Zimi su prikladnije nešto tamnije boje sivog odijela.

Pročitajte i: