COVER magazin.com

131 najbolji muški sat i najbolji brandovi – kompletan vodič

131 najbolji muški sat i najbolji brandovi – kompletan vodič

Muški sat je jedan od glavnih modnih detalja na muškarcu koji svaki look može popraviti pa čak i transformirati.

Dojam muškog sata ovisi o tipu sata, izgledu ali i brandu koji ste izabrali.

Izaberite sat sukladno onome za što vam najviše treba odnosno kakav ćete najviše i najčešće nositi. Također, cjenovno se odlučite za sat koji si možete priuštiti, koji nećete čuvati kod kuće jer vam ga je žao nositi.

Luksuzni brandovi muških satova su donekle statusni simbol i oni su skoro pa svijet za sebe. Ne uspoređuju se s klasičnim muškim satovima. Iako su luksuzni satovi izrađeni uglavnom od vrhunskih materijala, s istom takvom izvedbom, oni imaju često i dodatne luksuzne elemente koji te satove čine još posebnijima i skupljim. Uz to u cijenu je uključeno ime branda ako i status koji taj brand pruža.

Neki od luksuznih satova su Rolex, Bulgari, Tag Heuer…

Automatski sat je ustvari mehanički sat koji nije potrebno navijati. Neki od popularnih brandova su Seiko muški satovi, Fossil muški satovi

Kronografski sat uglavnom ima i datum, dan i mjesec, a često i štopericu. Stoga je čest u varijanti sportskih satova.

Pametni satovi su novi stil, te kako im i naziv govori, oni su više od sata, nego prate brojne druge fukcije od spavanja do sportskih aktivnosti. Više

Kako odabrati muški sat?

Ono što svatko sam mora odlučiti je d ali želi sat upečatljivog ili minimalističkog dizajna. Najčešće se prvi sat bira kao minimalistički stil, koji se može uklopiti za svaku situaciju i svaki look, dok se sljedeći satovi biraju nešto posebniji i prilagođeniji osobnom stilu.

Iako se može činiti na prvu jednostavno, odabir pravog sata ponekad nije tako jednostavan. Uglavnom se razlikuju klasični minimalistički i klasični satovi koji su izražajni, sportski satovi koji mogu pratiti i neke aktivnost, imaju štopericu i slično, moderni satovi koji se prilagođavaju zadnjim trendovima i najnoviji trend pametnih satova.

Osnovno pravilo bi bilo da se sat izabere prema stilu koji imate. Ukoliko planirate imati samo jedan sat tada bi on trebao biti prilagodljiv, dok kada se sat bira za neke posebne situacije, i sat treba biti nešto posebniji.

Odredite materijal – čelični satovi su ponovno u trendu, često i izraženim bojama poput crne, plave, brončane… Metalne narukvice neće odgovarati svima te se često u ponudi metalno kućište i kožne narukvice. Satovi s gumenim narukvicama su više prilagođeni sportskom stilu i sportskim satovima.

Klasika koja uključuje metalno kućište i kožni remen je stil koji se lako prilagođava te je istovremeno i klasičan i moderan, stoga je i dalje jedan od popularnih izbora muških satova.

Satovi postoje u različitim veličinama, i pri tome se ne misli samo na narukvice nego i na glavni dio sata. Prilagodite izbor veličini svoje ruke.

Odredite budžet. Satovi postoje u različitim cjenovnim rasponima, te ako želite ići nešto više od svog budžete, suzite izbor i pričekajte neko sniženje.

131 najbolji muški sat i brand – kompletan vodič

ALPINA muški satovi

ANDERSEN GENEVE muški satovi

ARMANI EXCHANGE muški satovi

BMW muški satovi

BREGUET muški satovi

BREITLING muški satovi

BVLGARI muški satovi

CASIO muški satovi

CASIO G-SHOCK muški satovi

CHOPARD muški satovi

CITIZEN muški satovi

DIESEL muški satovi

EMPORIO ARMANI muški satovi

FENDI muški satovi

FOSSIL muški satovi

FRANCK MULLER muški satovi

GUCCI muški satovi

GUESS muški satovi

HEAD muški satovi

JUST CAVALLI muški satovi

KAPTEN & SON muški satovi

KARL LAGERFELD muški satovi

KENZO muški satovi

KOMONO muški satovi

LUMINOX muški satovi

MICHAEL KORS muški satovi

NAUTICA muški satovi

NIXON muški satovi

OMEGA muški satovi

ORIS muški satovi

PIAGET muški satovi

PORSCHE DESIGN muški satovi

SALVATORE FERRAGAMO muški satovi

SEIKO muški satovi

SHINOLA muški satovi

SKAGEN muški satovi

SWATCH muški satovi

TAG HEUER muški satovi

TED BAKER muški satovi

TIMEX muški satovi

TISSOT muški satovi

VERSACE muški satovi

TOMMY HILFIGER muški satovi

VERSUS VERSACE muški satovi