27. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Favoriti za Svjetsko nogometno prvenstvo

Za Hrvatsku ostaje još veliko pitanje hoćemo li se plasirati...

favoriti-brazil-2014

Favoriti za Svjetsko nogometno prvenstvo

Za Hrvatsku ostaje još veliko pitanje hoćemo li se plasirati, ali sada kada su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo skoro pa gotove, svjetski mediji počinju predviđati tko bi mogao biti veliki novi prvak. Ako će uskoro i vaše krugove društva početi zanimati ta tematika donosimo vam argument koji možete koristiti u raspravama.

Stručnjaci kažu, da budući da broj golova opada, može se nagađati kako tko će biti prvak uvelike ovisi o snazi obrambenih igrača.  2010. Španjolska reprezentacija osvojila je prvenstvo sa samo 8 golova. Općenito broj golova opada iz prvenstva u prvenstvo. 1998. 171 gol, 2002. 147 golova i 2010. ukupno samo 145 golova.

Kao najveći favoriti ističu se Brazil, Njemačka, Argentina i Španjolska, sve reprezentacije sa snažnom obranom, pa mnogi smatraju da su baš te četiri reprezentacije glavni favoriti  nogometnog prvenstava 2014.  Dok je nekad snaga reprezentacije ovisila o pojedincima, pa su tako Zinedine Zidane ili Diego Maradona, mogli dovesti svoju zemlju do trijumfa gotovo samostalno, danas se situacija izmijenila.  Pretpostavlja se da će Messi i Neymar biti ključni igrači, ali ono što će dovesti neku reprezentaciju do postolja prvaka kažu bit će timski rad. Stoga se Njemačka diže vrlo visoko među favorite.  Po uzoru na igru Bayern Munchena brzih dodavanja, snažne obrane i brzih napada kažu da ako i ne budu prvaci da će Njemačke utakmice biti jako, jako zanimljive.